Ukraina pulm

Elus esimest korda sai pulmas käidud ja kohe ukraina pulmas. Kahjuks ei oska ma tuua võrdlust eesti pulmaga, aga kuna teie olete kindlasti käinud siis saate ehk mingi võrdluse kätte. Pilte sai väga palju tehtud ja seega panin pildid kokku, et see postitus ei tuleks kilomeetreid pikk. Ma ei hakka ka siin alguses mingit pikka teksti kirjutama, vaid kirjeldused lisan piltide juurde.

Minu päev algas kell 7, kuna oli võimalus lasta endale soen teha ja ei jätnud võimalust kasutamata, sest ise poleks viitsinud midagi erilist pähe teha. Pulmad algasid juba kell 12.

Kõik algas peigmehe juures. Kus söödi ja juba kergelt joodi.

1. Peigmehe ja pruudi auto. 2. Meie auto. Autod kaunistati ka mingi kategooria järgi, võis olla vanuse järgi, aga täpselt ei mäleta.

1. Terve õhtu olid ühed ja samad pillimehed, kes olid tõesti väsimatud, mida aeg õhtusse läks seda vägevamaks neil see pillimäng ka läks. 3. Siis liiguti edasi pruudi juurde. 4.  Algul toodi peigmehe juurde kutt, kes oli kaetud kardinaga ja siis hiljem alles pruut. 

1. Kogu aeg kanti kaasas mingeid saiu, kuid kahjuks ma ei tea, miks seda tehti. 2.3. toimus tseremoonia ühes väikses ja armsas kirikus.

1.2. Neil on kombeks lasta pärast tseremooniat tuvid õhku. 3. Ja peale seda loobiti komme.

Koht kus pulmapidu toimus oli väga ilus. Külalisi oli ligi 120. 3. Keskel istusid pruut ja peigmees ning nede kõrval kõige lähedasemad sõbrad.

1. Seal toimus pruudi ja peigmehe õnnitlemine, hiljem oli see saal tantsimiseks.

Avatants, maha oli tehtud süda, mille keskel nad tantsisid, ei puudunud ka lisad.


2. Sööki oli laual lausa 3 kihti, viimane soe söök toodi pool 3 öösel. 

Põhiline oligi, et söödi, joodi, tantsiti, siis jälle söödi, joodi ja tantsiti ja nii kuni hommikuni välja. Meie pidasime vastu kella poole viieni. 
Kerge pulma istumine jätkus ka järgmisel päeval peigmehe juures. 
Minule pulmad meeldisid, pruut oli ilus ja üleüldse kõik oli ilus. Ja inimesed hoidsid kokku, meeletult palju lauldi, mis avaldas muljet. Üks inimene võttis viisijupi ülesse ja pea kõik inimesed laulsid kaasa ja nad võisid nii laulda 10 laulu järjest. Väga cool oli. 
Video võiks valmis olla, sest sellest on palju paremini aru saada kui vägev see tegelikult oli :)

Teie Klaarika! :)

Comments

Popular Posts