Apelsin // Rabedad rosetid ehk krustaadid


Küll see Apelsin on äge pood. Seal leiab lihtsalt kõike. Iga küpsetaja paradiis. Jälgin neid ka  facebookis. Ning mõni aeg tagasi nägin, et Tallinna kauplustes on müügis ühed eriti kihvtid asjad, rosetirauad. Ilmselgelt ei mõelnud ma kaua ja uurisin, kas nad saaksid ka ühe komplekti Rakverre saata. Sain kiirelt vastuse ning panid mulle need teele. Nädala möödudes ootasid rauad mind rakveres , komplekti hind oli 10€. Arvan, et igati mõistlik hind.

Pühapäeval võtsin end kätte ja tegin nendega algust. Taigen sai valmis tehtud eelmine päev, sest algselt tahtsin laupäeval teha, aga ei jõudnud. Esimesed läksid üsna aiataha. Ilmselt ei olnud õli piisavalt kuum ja polnud ka raud kuum. Asi on õige siis kui raud on kuum, paned taigna sisse ja taigen hakkab krõbisedes raua külge ning siis paned õli sisse. Ning kui krustaad raua küljest lahti lööb on asi õige. Minul jäid esimesed raua külge kinni. Kõige paremini tulid välja tähekujulise rauaga. Taigen jäi ilusti külge ja valmis saades tuli ka lahti. Ringiga oli natuke halvemad lood. Kui see liiga kuum oli siis taigen lihtsalt ei püsinud seal küljes ja kukkus ära. Lillega oli nii, et valmis krustaad tuli raua küljest lahti aidata. 
Mässasin köögis hea mitu tundi. Ning kogus, mis tuli, oli ka päris korralik. Paljas krustaat ei ole hea, tuleb peale raputada ka tuhksuhkrut, vot siis on hea :)
Retsept on võetud SIIT.








Kas Sina oled neid varem teinud? Millist retsepti kasutasid?



Teie Klaarika! :)

Comments

Popular Posts