Soome püstkõrv // Riki


Kes mind instagramis jälgib (kklaaarika), see on aru saanud, et meie perre lisandus uus liige. Olen seda mõned korrad ka blogis maininud. Nüüd on aeg ka teile sellest rääkida. 14.detsember käisime issiga Soomes ja tõime koju koera. See kõik sai alguse juba mitmeid kuid varem. Koerus on üks koer, mis on kahe tõu ristsugutis (ma pole seda koera siiani näinud). Alguses me seda ei teadnud, kuid soov endale just sama tõug võtta oli suur. Kui tuli välja, et sellist tõugu pole olemas, hakkas issi sarnast koera otsima ning leidis. Sarnaseks tõuks oli Soome püstkõrv ja neid müüdi ka ainult Soomes. Nii me novembri lõpupoole käisime üle lahe, et näha, milline tegelikult kutsad välja näevad. Mina olin esimesest silmapilgust müüdud. Kutsikad olid imearmsad ja ka nende ema ja isa olid ilusad. Koju tagasi tulime teadmisega, et ühe neist me endale võtame. Nagu ütlesin, 14.detsember me tagasi Soome läksime ja tõime endale kutsika. Alguses oli tema nimi Touhou, aga meie jaoks natuke raske ja tema uueks nimeks sai Riki. Meie kõigi lemmik pesamuna. Homse seisuga on Riki meil olnud kuu aega. Tundub palju rohkem. Ning 1.veebruar saab ta 5.kuuseks ehk sündinud on ta 1.september. Ja kui mõtlete, et korteris ja suur koer siis eksite. Soome püstkõrv on üsna väikest kasvu. Tema kaal täiskasvanuna peaks olema umbes 20kg ja ideaal kõrgus isastel on 44-47cm. Seega keskmist kasvu koer. Meie oma soomlane :D








Siis kui uudishimu on LIIIGA suur. Läks jõekaldast alla ning enam üles ei saanud ja jää oli jõepealt sulanud. Läks napilt ja enam jõe äärde ei tikkunud ka.






Kas Sul on kodus koer? Mis tõug? Majas või korteris? Kuulaksin huviga lugusid teie koertest, sest meie oma on paras paharet :)




Teie Klaarika! :)

Comments

  1. Mul on kodus taks (korteris) ja vahepeal on tal täiesti tobe komme võtta prügikastist mingi ajakiri, paber või karp ja see lihtsalt kuskil ribadeks tõmmata. Siis kui tal igav on, siis ta lihtsalt võtab ära kellegi sussi, kinda või mütsi ja jookseb sellega su eest minema, et sa siis teda kinni püüaks - koeraomanikel on ikka palju rõõme :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meil on sama asi, kui igav hakkab ja keegi ei tegele siis võtab neid asju mida ei tohi. Meie oma aga kutsikas ja hakkab neid närima. Naerame, et Rikile seltsidaami vaja :)
      Koeraomanikul pole vähemalt igav ;)

      Delete
  2. Ai kui vahva tegelane Riki on. :) Huvitav, mis tõugude ristand ta on? Ma olen viimasel ajal teinud põhjalikku uurimustööd osadest koerte tõugudest ja huvitab see teema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! :)
      Meie oma on puhas soome püstkõrv, aga Koeru oma on Chau chau ja (Lääne-Siberi) Laika ristand :)

      Delete
  3. Soetasime juuni alguses elukaaslasega oma maja ja juba nädal enne seda võtsime kuldse retriiveri Edelweiss, varasemalt oli mul väike segavereline Kera. Kera on juba 12 aastane ja pahandusi enam ei tee, aga Edelweiss on ikka paras pätt, elamist on ta ikka kõvasti lammutanud, aga eks see kutsikaaeg hakkab vaikset mööda minema. Retriiverit soovitan igal juhul, tõsiselt perekeskne koer :)
    Ja Riki on väga armas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu unistuste koer on alati kuldne retriiver olnud ning kindlasti endale ka kunagi võtan :) Ning väga kihvt nimi on teie koeral.
      Riki väga tänab! :)

      Delete
  4. Mul koera ei ole, aga täiesti lõpp, kui armas see siin piltidel on !!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts