Anna Nicholas "Sisalik pagasis"


Londoni koorekihi suhtekorraldaja Anna kolib šotlasest abikaasa ja kuueaastase pojaga vanasse lagunenud maamajja looduskauni Mallorca mägedes. Uus elu saarel ei tähenda ainult eksootilisi traditsioone, lõppematuid festa’sid ja imehead kokakunsti, vaid ka macho-sisalikke, hulle eesleid, rääkivat konna, hirmutavat turumüüjat ja sõiduõpetajat, eluohtlikke kirjutamata liiklusreegleid, pealetükkivaid külalisi ja ülijutukaid kohalikke, kes ei näi teadvat midagi aja väärtusest. Lihtsal saareelul on nii ohtralt häid kui ka mõningaid varjukülgi – näiteks see, et kõik asjad, kaasa arvatud ehitustööd vanas majas, toimuvad poc a poc ehk sammhaaval, ärritava aeglusega. Nagu sellest kõigest veel vähe oleks, üritab Anna õppida kohalikku keelt, treenida oma elu esimeseks maratoniks, jätkata suhtekorraldustööd üha võõrastavama suurlinna rikaste veidrike seltskonnas ning tulla Londoni ja Mallorca vahet pendeldades toime oma kohutava lennuhirmuga. 

Anna Nicholas "Sisalik pagasis" raamatu lisasin juba ammu enda soovide nimekirja. Õnneks ei pidanud selle eest täishinda maksma, vaid ostsin selle soodukate aeg Rahva Raamatust 7.10€ (17.90€) eest. Tundub, et enam nagu ei tahagi 20€ eest raamatut osta, vaid ootaks pigem soodukaid. Neil leiab alati midagi head, üliheade hindadega. 
Kuid natuke raamatust. Terve lugemise aeg olin ma meie reisil Horvaataias. Tegelik tegevus oli siiski Hispaanias. Kuna reis oli pooldeist kuud tagasi siis kõik on veel värske. Kui Anna jälle Mallorcat kirjeldas ja sealset elu, olin kohe mina Horvaatias. Ilmselgelt oli see reis eriti südamelähedane mulle. 
Muidu mulle raamat meeldis. Tekitas hea tunde ja oli lihtne lugemine. 
Anna Nicholasel on veel üks raamat "Kass kuumal kivikatusel. Mürgel Mayfairis ja Mallorcal." Järg siis "Sisalik pagasis" raamatule. Seda peaks mõne kuu pärast lugema ja siis on näha, mis tundeid see tekitab :)






Oled seda raamatut lugenud? Mis tundeid see sinus tekitas?


Teie Klaarika! :)

Comments

Popular Posts