Rabarberi Limonaad

Kuna käes on rabarberi aeg siis kõik teevad sellest midagi head. Põhiline on kook, kuid üha enam tehakse rabarberist ka limonaadi. Pole mina varem midagi sellist teinud. Tundus aeganõudev protsess, kuid see kartus oli asjata. Retsepti sain enda sugulaselt, kes andis viimase tõuke sellele, et limonaad valmis saaks. Aega võttis see vaid 15-20 minutit ning oli maitsev. Tahan seda veel proovida, et lõpus lisada tavalist vett, sest ma pole suur mullivee sõber. Räägin ka teile, kuidas see limonaad kerge vaevaga valmib. 
Võtsin 3 suuremat rabarberi vart, tükeldasin ära, panin potti ja lisasin nii palju vett, et rabarber kaetud saaks. Lasin vee keema, lisasin klaasi suhkrut ja ühe sidruni mahla. Keerasin kuumuse madalamaks ja lasin sellel omaette podiseda, kuni rabarber pehme oli. Siis kurnasin vedeliku suuremasse anumasse, lisasin ka natuke vaniljet, lasin jahtuda ja lisasin mullivee. Tundub küll pikk ja tüütu tegevus, kuid usu mind, tegelikult see nii pole. Kindlasti proovi seda teha ja anna teada, kuidas Sinul see välja tuli :)






Mida Sina oled rabarberist valmistanud?


Teie Klaarika! :)

Comments

  1. Peaks isegi järgi proovima!
    Ja muidugi need kõrred ja jook ise näevad imearmsad välja! :)

    www.blogicarmen.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Ma küsiks sidrunimahla kohta.Kui palju täpselt ? Üks sidrun või siis sidrunimahl ? Ja kas see üks klaas suhkurt tuleb ka sinna potti panna ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina pigistasin ühe terve sidruni mahla sisse. Klaas suhkrut läheb jah potti :)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts