UKRAINA

UKRAINA 06.07-15.07

      Sai siis üks mõnus tripp tehtud koos perega. Minek oli 6-ndal kell 10, sõit kestis tervelt 26h, 5h sellest ootasime poola-ukraina piiril. Ukraina jõudsime pühapäeval kella kaheteist paiku. Sinna jõudes ootas meid kohe laud, täis head ja paremat :). Süüa said, suppi, liha, kala, palju kooki ja veel erinevaid asju ja laualt ei puudunud вореникуд, need on pelmeenid ainult selle vahega, et liha asemel oli kohupiim ja need ei puudunud mitte ühestki söögikorrast, said neid hommikuks, lõunaks ja õhtuks :D  Peal suur söömist istusime ja läksime калуш'i , kuna oli pühapäev ja see oli miski pärast veel eriline, olid pm enamus poed kinni, käisime lihtsalt linnapeal, tutvusime ümbruskonnaga, koju tagasi minnes saime jälle süüa :D:D:D, kuna pikk ja väsitav sõit oli seljataga, sai varakult magama mindud. 
      Esmaspäeval varakult ülesse, kohe saime süüa, 10-ne aeg tuli Andrei, kes viis meid taaskord sinna samma linna, tänava äärsed olid poode täis, sai siis poodides tuulatud ja ringi käidud ja sain endale nii mõnegi asja (kui end ükskord kätte võtan, siis ehk näitan teilegi mis ostetud sai) shoppamisest väsinud läksime Royal Burgeri, iga kord kui linnas sai käidud, sai ka seal söömas käidud, kuna õde mul väga ei söönud seda, mida pererahvas meile pakkus, siis sai seal süüa. Koju tagasi minnes, asjad kokku ja läskime käisime saunas, peale sauna koju jõudes olid kõik kuidagi kummalised, hull asjatamine käis, tehti tavalisest rohkem süüa ja siis selgus, et hakatakse mul ema sünnipäeva pidama, kuna emps hommikul nii ümber nurga mainis, et tal sünnipäev, aga noh neil see meelest ka ei läinud :D:D. Igast õhtusest söömast ei puudunud ka muidugi pudel viina. See on neil nii tavaline, aga meie jaoks nii kummaline.
   Teisipäeval hakkasime varakult liikuma, läksime mingise järve äärde (nime kahjuks ei mäleta), sõita oli vaja 200km ja seda läbisime ka tervelt 5h, et miks nii kaua? siis sellepärast, et teed on seal kohutavad jah mai liialda, auk augu kõrval ja kõik ka nii sügavad. Järve äärde jõudsime kaheteist aeg. 30 grimnat maksis järve äärde pääs ehk siis 3 eurot. Järve äärne oli mõnus, tekkis tunne nagu oleks sattunud kusalegi egipti maale :)))) väljas oli meeletu kuumus, päikest sai võtta heal juhul 20 minta ja siis pidi juba vette minema, aga no vesi see oli ka meeletult seal, ei liialada kui see võis olla üle 25 kraadi. Seitsme aeg lahkusime ja läksime oma ööbimis kohta. 
    Kolmapäeval jälle varakult mereäärde kuni õhtuni välja, õhtul magama jäädes andis tunda, et olen ikka väga palju päikest saanud, kuna igalt poolt oli valus ja magada oli üsna raske. 
    Neljapäeval käisime mingites basseinides, üks vesi oli 38 kraadi, kus oli väga palav ja teine 25 kraadi, mis tundus väga külm :D ilmselgelt olin juba ära harjunud selle järve veega. Koju tagasi jõudes saime jälle kohe süüa :D:D. Ülejäänud õhtu oli väga nigel ilm, sadas vihma ja müristas. 
   Reedel oli samuti jama ilm, aga sellest hoolimata läksime me linna, väiksele turule, sain endale jälle mõne asja :))) Õhtul oli Petroopäev, põhimõtteliselt sama nagu meil on jaanipäev, söögilaud oli väga rikkalik ja kõik oli nii maitsev. Rahvast oli ka üsna palju, kõik petroo tuttavad olid kohal, söödi, joodi ja ei puudunud muidugi laul.
    Laupäeval läksime suurele turule, ilm oli jällegist väga halb, aga meie vaprad, pidasime sellest vastu ;) Turg hakkas muidu üsna varakult ära vajuma, kuna ilm oli ikka üsna vihmane, sai siis veel linnapeal mõnes poes käidud ja koju tagasi mindud, 5 aeg seadsime sammud ühe tädi sünnipäevale, sai jälle väga-väga palju süüa. Seal lahkusime  varakult, kuna hommikul oli vaja vara startida.
     Pühapäeval kell 8 oligi minek, jätsime pererahvaga hüvasti, tglt oli isegi natuke kurb, sest seal veedetud aeg oli hea. Selline omamoodi. Millega siin eestis üldjuhul kokku ei puutu. Ja siis algas meie 22h sõit pihta, tagasisõit läks kiiremini kuna piiril saime 1h hakkama. 3 aeg jõudsime eesti. Tartus sai läbi käia ka mc'ist ja pool 6 olimegi kodus tagasiii. 
    Ohohooo jutt venis päris pikaks, kiidu sõnad teile, kes te viitsiste selle läbi lugeda :P Ja nüüd siis ka natuke pilte.

Kodu Ukrainas.





Kõik söögikorrad olid selle lauataga :)




Tehnika ja muu taoline oli kergelt 30 aastat maas.





Sünnipäevalaps ;)









Comments

Popular Posts