.
Ma nüüd siin mõtlesin, et küpsetisi mida teen võiks ka siia lisada, koos retseptiga. Kuna retseptid mis ülesse kirjutan võivad kaduma minna, aga siin oleksid nad alles :)
Šokolaadi-banaanikeeks
See pärineb siis "Võrratud koogid" raamatust. See raamat on isuäratavaid kooke täis :D
TAINAS:
Määri 1,5-liitrine keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Sega taina tarvis suhkur, jahu, sooda, kakaopulber, ja hakitud šokolaad. Purusta banaan kahvliga. Sega banaani hulka lahtiklopitud munad, piim ja õli. Sega juurde ka kuivained. Tõsta tainas vormi ning küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit või kuni keeksi torgatud tikk väljub puhtana. Kummuta keeks vormist ja jahuta. Katte tarvis pane šokolaad ja hapukoor paksupõhjalisse kastrulisse. Kuumuta väiksel tulel, kuni šokolaad on sulanud. Sega korralikult läbi ja määri kate keeksile. Raputa peale kuivatatud banaani tükke. :)
Šokolaadi-banaanikeeks
See pärineb siis "Võrratud koogid" raamatust. See raamat on isuäratavaid kooke täis :D
TAINAS:
- 2 dl suhkrut
- 3 dl jahu
- 0,5 tl soodat
- 4 sl kakaopulbrit
- 100 g tumedat šokolaadi
- 1 väga küps banaan
- 3 muna
- 1 dl õli
- 0,5 dl piima
- 100 g piimašokolaadi
- 1 dl hapukoort
- kuivatatud banaane
- võid
- riivsaia
Määri 1,5-liitrine keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Sega taina tarvis suhkur, jahu, sooda, kakaopulber, ja hakitud šokolaad. Purusta banaan kahvliga. Sega banaani hulka lahtiklopitud munad, piim ja õli. Sega juurde ka kuivained. Tõsta tainas vormi ning küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit või kuni keeksi torgatud tikk väljub puhtana. Kummuta keeks vormist ja jahuta. Katte tarvis pane šokolaad ja hapukoor paksupõhjalisse kastrulisse. Kuumuta väiksel tulel, kuni šokolaad on sulanud. Sega korralikult läbi ja määri kate keeksile. Raputa peale kuivatatud banaani tükke. :)
Tunnista et sa said idee minult :D
ReplyDeletehahaaa, tunnistan, et ei saand :D
ReplyDelete